среда, 23. септембар 2015.

Paradajz sos

Paradajz sos preliv za makarone










Sosovi topli se brzo prave,a ima bezbroj varijanti,osnova..a posle samo malo maste i 
Svaki put nesto novo se moze napraviti.Zacini daju posebnu aromu sosovima. Netreba
Puno zacina mesati jer se nezna koji dominira.Uvek izaberite koji bi zacin bio glavni..
Biber moze se uvek dodati,so,secer..obavezno,po ukusu
Mi imamo odlican paradajz,Nas domaca sorta stara.''jabucar''.. I  trebamo se drzati toga,pa i po ceni da je skuplji..nas je ipak pravog mirisa i okusa..
Bolje manje,a sladje..
Ako imate malo vremena za spravljanje jela,ili imate goste..obarite bilo koje testo koje imate u kuci,ili ga ocas umesite..a sos ce sam da se napravi
Jedan poveci luk sitno naseci,na ulju isprziti,poseceriti i posoliti,jednu sargarepu narendati..paradajz dodati sitno nasecen i malo krckati..oko pola sata
Za to vreme makaroni se skuvali..
Eto,ocas...






Potrebno i priprema


Jedan kilogram paradajza svezeg,1 crni luk,ulje,so 2 kasicice,2 kasicice secera,1 kasicica cimeta,persun..pola sata krckati..










Нема коментара:

Постави коментар