уторак, 22. септембар 2015.

pasulj


Pasulj letnji                      



Kad Vam se prijede pasulj,u sred leta na vrucinu,prvo pomislite..O ne,necu da ga kuvam.Niposto..
Zatim,sednete za Vas kuhinjski astal,malo razmisljate..pijete natenane sveze skuvanu domacu kafu..i odlucite da ipak skuvate bas danas,pasulj..i to ''letnji''
Beli pasulj,prvo operete,sipate frisku vodu da se kuva,tako da vri,jedno desetak minuta.Zatim tu vodu prospete,pa nalijete opet frisku ladnu vodu,da provri,pa smanjite temperaturu,da se lagano krcka Vas letnji pasulj.
E,sad malo seckanja..
Dve crvene paprike,jedan veci crni luk..sitno,sitno..
Dva lista lorbera,jedna kasikica secera..
Sve to sipati u lonac sa pasuljem.
I,to je to..sat ipo do dva,da se krcka..
Kad je zrno pasulja mekano,sipati paradajz sok,posoliti sa jednom kasikicom soli..krckati jos desetak minuta pa umutiti tri kasike brasna ,ulja,aleve paprike..i tom hladnom zaprskom naliti pasulj.ko voli i belog luka pride..
Krckati petnaest minuta..natenane
Probati,ako treba jos malo po ukusu posoliti..
Biber mleveni i sitno seckan persun..
Gotov rucak..Pasulj letnji


        Potrebno

  • Dve solje pasulj,domaceg
  • 1 veci crni luk
  • 2 crvene paprike , domace
  • 2 lista lorbera
  • Pola solje paradajz soka
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasicice soliy
  • 3 kasike brasna
  • 2 kasicice aleve paprike
  • Ulja u soljicu
  • Malo belog luka,3 cena
  • Bibera mlevinog
  • Persuna, po ukusu


                                             


Нема коментара:

Постави коментар