уторак, 22. септембар 2015.

punjeno povrce

Punjene paprike,tikvice i paradajz










Punjene paprike posebno volim,crvene mesnate,nase domace su najbolje.Nase staro seme..One ko babure,malko vise..Moja mama je pre..bas pre..punila uvek zute babure za punjenje,tako je govorila..a danas voli crvene..Nekad su se krckale na sporetu..danas se krckaju u rerni..pokrivene..
Moja deca vise vole tikvice,punjene..kazu lagane im..
Meni paprike..mirisu..bas







Potrebno


  • 4 paprike
  • 4 paradajza
  • 4 tikvice
  • 1 luk
  • 500g mlevenog mesa
  • Pola solje pirinca
  • So
  • Secer 1 kasicica
  • Biber 
  • Persun
  • 2 solje paradajz sok
  • Ulje
  • Voda
  • Voda







Priprema


Paprike,paradajz,tikvice,oprati,izdubiti,ocistiti..u tepsiju dublju''djuvec''poredjati
Vamo na sporetu,prvo luk i sargarepu isprziti na laganu vatru,meso dodati..na kraju posoliti,bibera metnuti,persuna i belog luka naseckati.. Pirinac prvo obariti pa u fil dodati ..Napuniti povrce,u tepsiju naliti paradajz sos,voda,secer,so malo cimeta..ulja malko..
Peci u rerni na 200st,sat vremana


Нема коментара:

Постави коментар