среда, 23. септембар 2015.

Sendvic

Sendvic od domaceg razanog hleba













Sendvici su omiljeni za dorucak,uzinu.Uglavnom se prave od kupovnih kifli,zemicki,hleba i raznih tosteva..
Ako volite malo ''izdasniji'' sendvic,dobro je umesiti neki domaci hleb,zemicke..
Brasno moze biti belo,razano,integralno,mesano..sa dodatkom zacina,povrca,voca..
Ma sta vam na ''umu''
I jos kad se ne pojede vruc,nego ostane koji dan..zaboravljen..moze se napraviti ''obogacen'' sendvic.. Prepecen na tostu ili tiganju..ma bas..
Ovaj moj sendvic sto  sam slatko pojela upravo,napravila sam ocas,a kifla je bila od belog,razanog i malo krompira testa,sa dodatkom rendane sargarepe..i posut susamom
Sita sam,bas






Potrebno i priprema za kifle


Oko 600 g brasna,belog vise,razanog pola solje,i pola solje kupovnih pahulja od krompira predhodno potopljeno u mlako mleko.1 jaje,mleko solja,soli 2 kasicice, 1 kvasac suvi ili svez,ulja pola solje,1 sitno rendana sargarepa,secera 2 kasicice,susam i puter malo odozgo posuti.
Brasno,so ,secer,kvasac,promesati varjacom..jedno jaje,krompir pire, pola solje ulja ,jedna solja mleka ,rendana sargarepa ko limun..varjacom mesati da bude mekse testo.staviti poklopljeno da odmori i naraste.posle praviti kifle po zelji oblik.peci na 220 st.20 minuta



















Нема коментара:

Постави коментар